Header Header
Contact
Home Aanbod Agenda Partners Worldcup   Go to Twitter Go to YouTube Go to Facebook

Voetbalscholen

> Laureus PannAcademy
> Voetbalscholen
> Portretten
> Mo Boutaka
> Zohair Arbib
> Ufuk Ulker
> Joshua Agteres
> Lee-Quincy Cheuk-A-Lam
   
Voetbalscholen
Sport verbindt, verbroedert en verbetert en dat geldt ook voor Panna Knock Out. Met een reeks portretten van haar spelers en crewmembers illustreren Sportservice Nederland en Laureus Nederland wat Panna Knock Out voor hen betekend heeft.
Allen zijn ze geboren met passie voor de bal en talent. Met doorzettingsvermogen en een steuntje in de rug hebben ze zich kunnen ontwikkelen. In deze reeks vertellen ze over hun passie, hun inzet en hun wil om de bal door te spelen naar nieuwe jongens en meiden die dat steuntje kunnen gebruiken.

 

 

 
Joshua Agteres

Ufuk Ulker

Door Coline Elbertsen

Beverwijk - Zeg je Ufuk Ulker, dan zeg je snelheid. Voor veel pannaspelers is de vaart waarmee Ufuk de bal van voet tot voet laat gaan onnavolgbaar en niet te overwinnen. Deze slimme techniek bracht Ufuk al erg ver, hij werd namelijk tweede op het Wereldkampioenschap Panna KO in de Amsterdamse Paradiso in 2014. Iets dat hij graag nog zou willen evenaren. Maar wat hij ook graag wil is de jonkies uit zijn buurt trainen en inspireren met de bal. De nieuwe generatie klaarstomen met de 'Zohair & Ufuk Voetbalschool' in Beverwijk.

De in Amsterdam geboren Ufuk Ulker verruilde op vijfjarige leeftijd samen met zijn moeder de grote stad om te gaan wonen in het toch wel rustige Beverwijk. Zijn Amsterdamse vrienden achterlatend zat er toch niets anders op dan nieuwe vrienden maken. En waar kun je dat nou beter dan op de straat? Ufuk: ,,In de buurt was ik altijd met de bal bezig. Ik ging alle pleintjes af om te kijken of ik met iemand een balletje kon trappen. Al snel hadden jongens in de buurt door dat ik dat ook wel aardig kon en vroegen of ik mee wilde doen. Deze jongens waren onder andere  Zohair Arbib en Niels Henke.’’ Het bleek een schot in de roos want nog steeds zijn de drie jongens bevriend en trappen ze regelmatig een balletje. 

Hij raakte bij PannaKO betrokken door het meedoen aan toernooien. Ufuk: ,,Ik deed een paar keer mee aan plaatselijke wedstrijden maar was niet zo goed. Ik ben daarom heel erg veel gaan trainen.’’ En dat loonde. ,,Ik werd uiteindelijk toen ik veertien was Nederlands Kampioen bij de jeugd.’’

Mensen inspireren

Ufuk vindt Panna het mooiste spel dat er is. Zoals hij zelf zegt: ,,ik vind het een geweldig spelletje met veel vrijheid.  Je kunt helemaal jezelf zijn en bent je eigen coach. Er is geen trainer die zeurt als er iets mislukt. En je kunt mensen inspireren door middel van trucs.’’ Deze vrijheid, zijn talent en dat hij mensen kan inspireren met de bal zorgen ervoor dat hij nu, vijftien jaar nadat hij naar Beverwijk verhuisde, nog steeds een fanatiek pannaspeler is. ,,Het heeft me gebracht tot de mens die ik nu ben: een bekende pannaspeler. Dat was helemaal niet mijn bedoeling toen ik begon met de sport.’’ Nadat hij in 2014 tweede van de wereld werd op het wereldkampioenschap groeide zijn bekendheid nog meer. ‘’Ik kreeg op Facebook ineens allemaal vriendschapsverzoeken van mensen die ik helemaal niet ken. Dat was wel vreemd. Dat brengt mij wel weer nieuwe inspiratie en zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf om te spelen’’, aldus Ufuk.

De 'Zohair & Ufuk Voetbalschool'

Samen met zijn voetbalvriend van het eerste uur, Zohair Arbib, gaat Ufuk  de 'Zohair & Ufuk Voetbalschool' starten bij hun in de buurt. ,,We gaan jeugd van 11 tot 14 jaar uit de buurt training geven en met ze naar toernooien. Het is eigenlijk het opleiden van de nieuwe generatie in de buurt tot goede pannaspeler, maar daarnaast ze ook respect bijbrengen. Het is belangrijk dat hun gedrag goed is. Ik ben ook klein geweest en ik wou dat wij toen ook zoiets in de buurt hadden. Het was en is nu nog steeds een gemis. Het is prachtig dat wij nu iets voor de buurt kunnen betekenen.’’

De Zohair & Ufuk Voetbalschool start in april aan de Olieslagerslaan in Beverwijk. Elke maandagavond tot en met juni zijn Zohair en Ufuk er van 19:00 tot 20:00 uur te vinden. Iedereen van 11 tot 14 jaar mag meedoen.

..
Laureus

 

 

 

 

 

 

 

Contact Sportservice Nederland BV Disclaimer Trademark