Header Header English
Contact
Home Aanbod Agenda Partners Worldcup   Go to Twitter Go to YouTube Go to Facebook
P.W. Waldeck, Dutch ambassador to the United Kingdom
“Dutch Panna Football is a grass roots phenomenon from the streets of Holland. It is highly successful in getting people from all different backgrounds to come together. We are very pleased to introduce this wonderful game to the British people and we hope that they too will benefit from its cross-cutting appeal.”

Camiel Eurlings

“Dit initiatief laat zien dat we met Dutch Panna KO een exportproduct hebben dat  mensen verbindt en in beweging brengt. Ik heb zelf gezien hoe sport een positieve betekenis kan hebben in het leven van kinderen en kan leiden tot meer begrip en sociale samenhang en ik hoop dat we met dit initiatief blijven scoren!”
 

 

 

 
Sport with a mission

Panna verbindt, verbroedert en verbetert. Pannatoernooien worden vaak ingezet als middel om sociale cohesie te bevorderen. Panna nodigt jongeren, die elkaar in het dagelijks leven nooit tegen zouden komen, uit om tegen elkaar te voetballen. En dat werkt. Spanningen verminderen en het onderling respect neemt toe.

Spelers hebben respect voor elkaar ongeacht hun afkomst en geloof. Dit respect, de sterke band met de spelers, het onderlinge begrip en de populariteit geven de sport extra kracht. Deze Power of Panna zetten we in om jongeren bij de maatschappij te betrekken.

Jongeren ontwikkelen zich bij Panna KO. Je start als speler en kunt bij geschiktheid verder als scheidsrechter, organisator en/of freestyler. Voor veel van deze jongeren is Panna Knock Out dan de eerste werkgever. Ze worden geconfronteerd met rechten en elementaire arbeidsplichten zoals op tijd komen, luisteren naar de baas en je best doen.

De beste spelers krijgen een podium op de website en met de nationale finales en de internationale optredens. Zij ontwikkelen zich tot voorbeelden voor de jeugd en worden ingezet op diverse maatschappelijke projecten.

Zo zet Panna KO jongeren in beweging en bevordert participatie en sociale cohesie. En dat met een positieve uitstraling, veel evenementen die zonder problemen verlopen  en een multiculturele sport die feelgood uitstraalt. En dat is uniek, dat is de Power of Panna!

Doelgroep

Met Panna KO wordt een veel bredere doelgroep bereikt dan met het klassieke grasvoetbal. Daar waar het reguliere (verenigings)voetbal een beroep doet op discipline, teamgeest en ouderwetse clubliefde richt Panna zich op het individu. Panna speel je op het pleintje voor je deur wanneer jij dat wilt. Een tegenstander is altijd te vinden. 

Waar voorheen Panna vooral in de grote steden en door jongens werd gespeeld zien we tegenwoordig het straatvoetbal overal en meer en meer gespeeld door meiden. Deze uitbreiding gaat niet ten koste van de populariteit bij de oorspronkelijke trendsetters. Door deze trendsetters op een voetstuk te plaatsen via de website, het nationale kampioenschap en het internationale podium blijft hun betrokkenheid groot.

Door het aanspreken  van een brede doelgroep wordt Panna omarmd door maatschappelijk werkers en de (semi) georganiseerde sport. De normaal zo lastig te bereiken jongeren met bijvoorbeeld integratie-, onderwijs-  of gedragsproblemen komen, tot tevredenheid van beleidsmakers en uitvoerders, massaal op de activiteiten af. Dat is hét moment voor de sportbuurtwerker, jongerenwerker of buurtcoach om contact te leggen en in een vervolgtraject de hulpverlenende hand te kunnen bieden.

..
Laureus

 

 

 

 

 

 

 

Contact Sportservice Nederland BV Disclaimer Trademark